Ако не ви звучи приятно преживяване да обявите автомобила си за продажба и да се се срещате за огледи и постоянни обяснения или опити за намаляване на цената, може да се възползвате от услугата “Изкупуване на автомобил”. Тази услуга се предлага от различни по дейност фирми. Или ще се препродава самият автомобил или ще се използва за продажба на неговите части на вторичния пазар.

Важно е да знаете, че тези фирми всъщност, също ще искат да закупят автомобила на добра цена, но в повечето случаи, те си имат система за бързо оценяване на конкретна кола, според марката, годината, двигателя и общото състояние. Тоест, всяка фирма ще има твърда желана цена на база на техните критерии, а не както би било при частен купувач, който винаги ще иска драстична отстъпка независимо от това каква цена сте обявили.

Най-големият плюс на продаването на автомобила си на такава фирма е безпорно бързината, но и съдействието с всички документи. А някои даже ще дойдат там където сте, за да го вземат.

Подготвили сме Ви кратък списък с доказалите се фирми в България с дейност изкупуване на автомобили.

CARCO

Carco.bg Изкупува всякакви марки и модели автомобили. Във всякакво състояние – стар, непотребен, катастрофирал, повреден или спрян от движение.

За изкупуването трябва да се попълни електронен формуляр, а огледа може да стане и онлайн. Съдействие за издаване на удостоверение за отписване от КАТ.

Изкупуване на автомобили от CARCO

КентАвър

kentavar.bg Изкупува само коли в движение, в добро състояние, без проблем с документите, ляв волан и след 2002 година. Тяхната цел за изкупуването на автомобили е препродажба, така че офертата от тяхна страна ще е малко под пазарната цена на автомобила.

След попълване на онлайн формата, трябва на място при тях да се извърши оглед. След подписване на договор, парите се изплащат на момента в брой или по банка.

Изкупуване на автомобили от КентАвър

Мегапартс

megaparts.bg изкупува всички видове автомобили, бусове, джипове. С предимство се разглеждат предложенията, които са в отлично техническо състояние. Ако има външни щети, но работи добре, също могат да я изкупят.

Основната цел на изкупуването на автомобили е рецеклирането на превозните средства и/или търговия с резеврни част.

Изкупуване на автомобили от Мегапартс