Професионалният автодетайлинг е изкуството да се почиства и възстановява автомобилът до състояние като нов. Услугите по автодетайлинг са много по-прецизни и трудоемки, отколкото стандартното измиването на автомобила. Те винаги се извършват ръчно и включват почистване на автомобила отвън и отвътре.

Какво включва професионалния автодетайлинг?

Външно почистване

Въпреки че почти всеки може да почисти автомобила си отвътре и отвън достатъчно добре, професионалното почистване се извършва от опитен специалист с правилните техники и висококачествени продукти.

Този процес се извършва на ръка. Детайлерът ще напръска и избърше каросерията на автомобила със специализирани продукти. Това включва ръчно измиване на джантите, дръжките на вратите и стъклата. По-доли ще разберете и за други дейности свързани с външното детайлно почистване.

Почистване с глинен бар

Използва се глинен бар, за да се отстранят всички замърсявания, петна или остатъци, засъхнали след измиването на автомобила като в същото време глинения бар е безобиден за лаковото покритие на автомобила. Почистването с глинен бар води до по-чиста и гладка повърхност и помага за повишаване на ефективността на политурата и ваксата.

Полиране

Полирането се извършва с абразивна смес върху боята на автомобила, за да се отстранят малки слоеве от прозрачното покритие. По този начин малките драскотини по боята изчезват.

Нанасяне на вакса

Нанася се уплътнител, за да се придаде на автомобила гланцов блясък и да се добави защитен слой към боята на автомобила. В някои случаи може да се използва и восък.

Други услуги

Други екстериорни услуги, които могат да бъдат добавени, включват пребоядисване на тапицериите, детайлинг на двигателя, полиране и пастиране на фаровете, почистване на двигателя под налягане, ремонт на бронята, ремонт на стъклени отломки и ретуширане на боята.

Почистване на интериора на автомобила

Вътрешен детайлинг на автомобил.

Почистване с прахосмукачка

Седалките, килимите и постелките, тапицерията, задното товарно отделение и багажникът се почистват с прахосмукачка от замърсяванията.

Почистване с четка 

Извършва се, за да се отстранят петната от килимите и постелките на пода.

Почистване с пара

Почистването с пара е по-ефективен метод за отстраняване на трудни петна по килимите и седалките.

Почистване на стъкла

Почистване на предното стъкло и прозорците.

Почистване на кожа

За почистване на всички кожени части на автомобила се използват почистващ препарат за кожа и сапун.

Парфюмиране и дезодориране

Много детайлери пръскат дезодорант в интериора на автомобила, за да оставят автомобила да мирише на чисто и ново.

Допълнителни услуги за детайлиране на автомобили

Някои професионални фирми за детайлинг предлагат допълнителни услуги към описаните по-горе.

Корекция на лака

Това е процес, при който се отстраняват горния слой на лака. Повечето фирми за детайлинг използват ротационна полираща машина, за да осигурят максимално качество.

Керамично покритие

Керамичното покритие е течен полимер, който се нанася върху външната част на автомобила, за да добави защитен слой към боята на автомобила. То често се използва като алтернатива на първокласен восък.

PPF

PPF е тънък полиуретанов филм, който помага да се защити боята на автомобила от камъчета, драскотини, UV светлина, минерални отлагания, киселинни дъждове и др. Този продукт и услуга предлагат по-добра защита от керамичното покритие.

Защо автодетайлинга е важен?

Автодетайлинга е важен, защото удължава живота на автомобила и му помага да запази максималната си стойност при препродажба. Редовния детайлинг ще помогне на клиентите да се наслаждават на автомобилите си, да добавят стойност към цената им и да спестят пари в дългосрочен план.

По-ефективен от автомивката

Автомивката може да измие мръсотията, но не и да поддържа автомобила в безупречно състояние, както задълбоченото детайлно почистване. За разлика от миенето на автомобили, почистването при детайлинг не само поддържа автомобила чист, но и защитава боята и интериора на автомобила, така че те не са толкова уязвими от природните фактори и от употребата.

По-доволни клиенти

Кой не обича да кара нов, лъскав автомобил? Автомобилите са една от най-големите ни инвестиции и разходи, затова много хора искат да се грижат добре за тях. Автодетайлинга със сигурност ще приковава погледите дори и върху по-стар автомобил.

Предпазване на тапицерията

Освен нормалното износване, слънцето, прахът, мръсотията и петната са вредни за тапицерията на вашия автомобил, независимо от нейния вид. Автодетайлингът може да реши този проблем. Използването на специализирани продукти, като например защитен овлажнител за кожени повърхности, спомага за предотвратяване на напукването и разкъсването. За отстраняване на петната се използват специални шампоани, а предпазителите на тъканите предотвратяват появата им.

Спестявате пари

Въпреки че детайлното почистване на автомобила струва пари, редовното му извършване всъщност ще спести на собствениците пари в дългосрочен план. Все повече хора карат автомобилите си по-дълго, а редовната поддръжка е много важна за поддържането на автомобила в изправност. А когато някой иска да продаде автомобила си, чистият и добре поддържан автомобил винаги ще има по-голяма стойност.

Безопасност

В чистият автомобил няма праха и други вредни частици, което предпазва водачите и пътниците от алергии и други заболявания. Чистото предно стъкло, прозорц и огледа помагат на водачите да виждат по-добре и да избягват инциденти.

В заключение

Автодетайлинга е професионална и задълбочена услуга, която почиства интериора и екстериора на автомобила ви. Извършва се от професионалисти в областта и обикновеното измиване на автомобила не може да се мери по краен резултат.

Препоръчваме ви процедури по автодетайлинг на всеки 4-6 месеца. Колкото по-често прибягвате до тях, толкова по-добре поддържан ще бъде автомобилът Ви.