Toyota е най-търсеният бранд в света за 2021 година споделя австралийската консултантска компания Compare The Market.

Каквато и кола да търсите, нова или втора употреба, бърза, кофортна или просто да ви вози от точка А до точка Б, най-вероятно една от първите стъпки е да потърсите в Google.

Compare The Market изработи класация за най-търсените брандове автомобили за 2021 година. Както вече споменахме, Toyota е безпорния фаворит за 2021, но и за предходни години – 2020 и 2018. Подгласниците са сравнително едни и същи. 2019 Toyota е изместена от BMW.

Compare The Market са създали следната карта базирана на данни от Google Trends на общо 154 държави, показваща в коя държава коя марка автомобили е фаворит.

За последните 4 години, в топ 3 влизат Toyota, BMW и Mercedes, като си струва да отбележим, че през 2019 година BMW повежда, като е фаворит в 118 държави, а през 2021 е фаворит само в 29, изпреваренo от Toyota – победител в 47 държави. Mercedes запазва стабилното трето място през последните 4 години.

Tesla се включва в надпреварата през изминалата 2021 година като е топ търсена марка в Хонгконг, Израел, Макао, Сингапур и Китай. В много страни от Европа е на второ място по търсене.

Предлагаме да видите и табица изработена от Compare The Market по години, кой бранд в колко страни е първенец.