1. Таргета на Tesla е по-средната класа, тоест по-широкия пазар. Идеята е колкото се може повече хора да направят транзиция към зелената енергия.

2. Всички патенти за технологиите използвани за производството на автомобили Tesla са незащитени, тоест свободни всеки да ги ползва за добри цели.

3. Всъщност, не Илон Мъск е основателят на Tesla Motors, а инженерите Ерик Еберхард и Марк Тарпенинг. Основават компанията през 2003 година, а Илон Мъск се присъединява към екипа през 2004 и не след дълго става изпълнителен директор.

4. Задните врати на Tesla X (SUV модел на Тесла) се отварят нагоре. Това, освен впечатляващо, всъщност е и много практично, понеже така човек има по-лесен достъп в много тесни пространства.

5. На Tesla X му трябват 3.2 секунди за да достигне скорост от 100км/ч. Това е по-бързо от повечето супер коли.

6. Към този момент (2020г.) Tesla Roadster е най-бързият електрически автомобил. Всъщност, говорим за ускорение, максимална скорост както и пробег. Ускорение от 0 до 100 за 1.9 секунди, максимална скорост 400км/ч и пробег от 965км за едно зареждане.

7. Tesla също произвежда и най-сигурните автомобили.

8. Tesla представиха и новият „режим Куче“. Това е система, която управлява температурата в купето да е подходяща за кучето ви, докато ви няма. Също така има и опция за известяване на стопанина, ако нещо се случи с любимеца докато е в колата.

9. Tesla построява най-големия завод на света – Tesla Gigafactory, който предимно произвежда батерии, но и всички останали компоненти. Дължината на гигазавода е повече от 3 пъти височината на Айфеловата кула. Площта на завода е повече 500 000 кв.м и в него евентуално ще работят 6 000 служители.

10. Tesla, както и други електрически автомобили, имат изключително нисък разход на „ток“ за 100км. Ако имате Tesla и я зареждате в гаража си, на нощна тарифа, то разхода ви ще е около 2лв на 100км.