Компанията BMW M засне рекламен клип на своя концептуален модел THE Concept XM в България, град Шумен. За снимачна площадка бе избран не безизвестният мемориален комплекс “Създатели на българската държава”, който на 28 ноември 2021г. навърши 40 години от откриването му.

Концептуалният автомобил е разработен изцяло от дъщерното дружество BMW M, което се занимава с производство на високопроизводителни автомобили, а серийното производство ще започне в края на 2022 година.

Противно на предположенията за изцяло електрическо задвижване, BMW XM е плъг-ин хибрид, състоящ се от V8 двигател и електрически мотор, които в комбинация предоставят 750 к.с и въртящ момент от 1000 Нм.

Дизайнът на BMW XM е екстравагантен и доста футуристичен, представя изцяло нов поглед към луксозния клас автомобили. Огромната бъбрековидна решетка, която е модернизирана в почти осмоъгълна форма, не остава незабелязана. “През нощта тя ясно се откроява и подсказва, че идва БМВ”, казва главният дизайнер Домагой Дукеч от BMW Design.

Въпреки смесените чувства и мнения на широката публика относно външния вид, концепцията определено дава тон за вида на по-агресивните автомобили на бъдещето.